Megjelent a Vigilia júniusi száma

Previous Next
Legújabb számunk élén Török Beáta „Nyár, utazás, gyerekek…” című írása olvasható, majd tematikus összeállítás „Globális pünkösdizmus és pünkösdi tapasztalat” címmel: Gájer László: „Pünkösdi tapasztalat. Az evangelikál irányzatoktól a karizmatikus megújulásig”, Douglas Jacobsen: „Mi a pünkösdi teológia?”, Kisnémet Fülöp OSB: „A globális dél pünkösdi tapasztalata. Néhány megjegyzés az afrikai és a latin-amerikai pünkösdizmusról”, David Martin: „Pünkösdizmus: A modernitás és a modernizáció alternatív formája?” A témához kapcsolódik A Vigilia beszélgetése rovatban Gájer László Ralph Martinnal készített interjúja, az Esszék rovatban David du Plessis „A kezdet” című írása Gájer László fordításában és bevezetőjével, az Egyház a világban Fábry Kornél „Egy sorsfordító találkozás utóélete”, Hámori Attila „Szentlélek kívül-belül” és Németh Emma SSS „A Szentlélek keresztsége” című vallomása.
A szépirodalmi részben Falcsik Mari, Fátyol Zoltán, Halmosi Sándor, Sopsits Árpád és Vörös István versei, Patak Márta novellája és Száz Pál „A találkozások hídja: Rilke és Kosztolányi (Pont du Carrousel, Puente de San Martín)” című esszéje szerepel. A Kortárs vers kortárs szemmel rovatban Horváth Csaba elemzi Kemény István „Egy nap élet” című versét.
A Kritika rovatban Homoki Gyula ismerteti Holly Ordway „Tolkien’s Faith: A Spiritual Biography” című könyvét, a Szemle rovatban pedig Ruzsa György „Régi orosz szakrális ezüst”, Molnár Antal „Magyar kutatások a Vatikánban a moldvai magyarság történetéről” és Győrffy Ákos „A csend körei” című könyvéről találnak recenziókat.
Honlapunkon részletek olvashatók a legújabb szám néhány írásából.

Design by PrioriWeb

Copyright @2019 Vigilia Kiadó. Minden jog fenntartva.

Keresés