A Szeplőtelen Fogantatás dogmája | Sapientia Füzetek sorozat, 7.

Elfogyott!
Ár: 
500 Ft
Kiadás éve: 
2007
A Szeplőtelen Fogantatás dogmája | Sapientia Füzetek sorozat, 7.
Füzetünk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola 2005. április 8-án tartott tudományos konferenciáján elhangzott előadások szövegét tartalmazza.
 
A tanulmányok szerzői: Török József, Franz Lackner, Deák Viktória Hedvig, Varga Kapisztrán, Gánóczy Sándor, Richter Pál.
 
A századok folyamán az Egyház tudatosította: mit jelent az, hogy Mária Isten által „kegyelemmel teljes” (Lk 1,28); vagyis: a megváltásban részesült fogantatásától kezdve. Ezt vallja meg a IX. Piusz által 1854-ben kihirdetett Szeplőtelen Fogantatás dogmája: „A Boldogságos Szűz Máriát fogantatásának első pillanatától kezdve a mindenható Isten sajátos kegyelme és védelme folytán, az emberiség Megváltójának, Jézus Krisztusnak érdemei erejében, sértetlenül megóvta az eredeti bűn szennyétől.”

Ez a „teljességgel egyedülálló szentség”, amelyet „fogantatásának első pillanatától kezdve birtokolt”, teljességgel Krisztustól származik. „Ő a megváltásban fenségesebb módon részesedett Fiának érdemeiért.” Minden teremtett személynél jobban „megáldotta őt az Atya Krisztusban minden lelki áldással a mennyben” (Ef 1,3).

Őt az Isten „szeretetében Krisztusban választotta ki a világ teremtése előtt, hogy szent és feddhetetlen legyen előtte a szeretetben”.

A Katolikus Egyház Katekizmusa 491-492.

Sapientia Füzetek sorozat, 7.

99 oldal 

ISBN 978-963-7964-82-4

ISSN 1785-1645

ELFOGYOTT!

 

borito4
cimoldal
copyright_oldal
tartalomjegyzek
kolofon
impresszum | belépés