Jöjj, légy a világosságom! „Kalkutta Szentjének” személyes írásai | ELFOGYOTT!

Elfogyott!
Szerző: 
Teréz Anya
Ár: 
3800 Ft
Kiadás éve: 
2014
Jöjj, légy a világosságom! „Kalkutta Szentjének” személyes írásai | ELFOGYOTT!

Kalkuttai Teréz Anya az elmúlt századnak egyik legismertebb személyisége volt szerte a világon. Szentnek tartották még az egyháztól távol állók is, a század egyik legjelentősebb egyéniségét látták benne a nem hívők is. Ez az alacsony, törékeny apáca az egész világot bejárta Istennek a szegények, a nyomorultak felé forduló szeretetével. Nincs ma olyan földrész, amelyen ott ne lennének az általa alapított szerzet, a Szeretet Misszionáriusai nővérei, hogy munkájukkal tegyenek tanúságot Isten szeretetéről.

Ezért is keltett világszerte akkora szenzációt ez a könyv, amelyik alig egy éve jelent meg az Egyesült Államokban. Azokat a bizalmas följegyzéseit, gyóntatóinak, egyházi elöljáróinak írt leveleit tartalmazza, amelyek boldoggáavatási eljárása során kerültek elő.

Megrendítő olvasmány ez a dokumentumgyűjtemény: Teréz Anya – a Getszemáni kertben szenvedő Jézushoz hasonlóan – átélte az Istentől elhagyatottság kínját, mégis, mindhalálig, Istenbe vetette bizalmát. Nemcsak munkájával, de szenvedésével is szolidaritást vállalt így a világ összes elhagyatottságával, szenvedésével.

Szerk. és jegyzetekkel ell. Brian Kolodiejchuk

392 oldal

ISBN 963-9920-00-2

Elfogyott!

 

borito4
szennycimoldal
belso_cimoldal
copyright_oldal
keziras1
keziras2
motto
ajanlas
tartalomjegyzek1
tartalomjegyzek2
impresszum | belépés