Az Ige asztalánál. Szentírási elmélkedések a vasárnapi mise-olvasmányokról | AKCIÓS ÁRON: 1000 FT

Szerző: 
Lukács László
Ár: 
2900 Ft
Kiadás éve: 
2009
Az Ige asztalánál. Szentírási elmélkedések a vasárnapi mise-olvasmányokról | AKCIÓS ÁRON: 1000 FT

A II. Vatikáni zsinat után megújított liturgiában a vasárnapi miséken három olvasmányt hallgatunk meg: az evangéliumot egy ószövetségi olvasmány és egy újszövetségi levélrészlet világítja meg. A zsinat után elkészített új olvasmányos rend szerint három éves ciklusban („A”, „B” és „C” év) kerülnek sorra szentírási részletek a három szinoptikus evangéliumból: az „A” évben Máté, a „B” évben Márk, a „C” évben Lukács evangéliumát olvassuk. Az ószövetségi olvasmányokat az evangéliumok témájához illeszkedve válogatták össze, ehhez igazodik a szentlecke is, többnyire az újszövetségi levelekből.

A három olvasmány egységes mondanivalójáról szólnak a könyv elmélkedései. A szerző évek óta jelen van a magyar egyház életében, sokan ismerik lelkigyakorlataiból, előadásaiból, a Vigilia főszerkesztőjeként vagy a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola alapító rektoraként.

Könyve a három éves ciklus mindegyik vasárnapjának olvasmányairól közöl elmélkedést, hasznos kísérője lehet vasárnapi szentmiséinknek, de segíthet a Szentírás egyéni olvasásában is.

456 oldal

ISBN 9789639920088

 

borito4
cimoldal
copyright_oldal
tartalomcim
tartalomjegyzek1
tartalomjegyzek2
tartalomjegyzek3
tartalomjegyzek4
tartalomjegyzek5
tartalomjegyzek6
impresszum | belépés