Ötven levél a keresztény hitről | ÚJDONSÁG

Szerző: 
Gerhard Lohfink
Ár: 
2900 Ft
Kiadás éve: 
2019
Ötven levél a keresztény hitről | ÚJDONSÁG

Az ismert teológus 50 levélben fejti ki a hit alapvető témáit egy olyan házaspárnak, akik számára ez a világ ismeretlen. A levelek fokról-fokra vezetik be az egyháztól távol állókat a hitbe, szellemesen és könnyen érthetően magyarázva el az alapvető keresztény fogalmakat. Ennek során számos olyan kérdésre, ellenvetésre is választ kapunk, amelyek joggal merülhetnek föl a hittel, a Bibliával, a szentségekkel, a keresztény élettel kapcsolatban.

A szituáció kitalált, a levelek címzettjei nem léteznek a valóságban. A kerettörténet szerint a nem hívő házaspárt meghökkenti, hogy egy szép napon kilenc éves kislányuk azzal áll elő, hogy szeretne elsőáldozó lenni a barátnőivel együtt. A szülők tanácstalanok, így a szerzőhöz fordulnak kérdéseikkel.

A könyvet haszonnal forgathatják azok, akik szeretnék megismerni az egyház hitét és életét, de azok számára is érdekes olvasmány, akik benne élnek a hit világában, de szívesen végiggondolják újra —vagy éppen először — azt, amit magától értetődően éltek eddig. 

Fordította Kerényi Dénes és Lukács József

A könyv megjelenését az NKA támogatta.

ISBN 978 963 9920 68 2

impresszum | belépés