A Vigilia Kiadó akciós ajánlata

Jean-François Six: Charles de Foucauld napjainkbanKönyv a vasárnap szentté avatott Károly testvérről
(Ára: 500 Ft)

„Immár több évtizede, hogy valahol, a Szahara mélyén, meghalt P. Foucauld, aki magát így nevezte: frère Charles de Jézus, Károly, Jézus testvére.
Ismert volna élete? Oly nehéz behatolni az emberi lét mélységébe, s még nehezebb azt ki is fejezni! A következő oldalakon erről a részleteiben rendkívül eltérő, meghökkentő és mégis annyira egységes életútról olvashatunk.
Megértik üzenetét? Ez a tűzből szőtt ember oly elképesztő találékonysággal rendelkezett! Ennek jegyében élt és ezt sziporkázta szét a szélrózsa minden irányába. Könnyű irányt veszteni a szövegek és tények bőségében. Ezért az életrajzi vázlat után megpróbáljuk összefoglalni üzenetének lényegét.
Több évtizede folytatódik posztumusz élete: őbelőle merített ihletet többek között az azóta már szintén elhunyt Louis Massignon és P. Peyrguère, aztán a Kistestvérek férfi és női ága, számos világi intézmény, hogy az élőket említsük. Lehet, hogy egy napon valaki majd megírja az utóélet eme történetét. Nem lesz könnyű dolga, mivel rejtett, csendes és szegény családról van szó, amelyik nem tud felmutatni nagyszerű és látható műveket. De végül is ez nem is olyan nagy baj. Húsz évszázaddal ezelőtt ismert volt-e az a názáreti család, amelyben egy József nevű ács, felesége, Mária és a gyermek Jézus élt?”

(Megvásárolható vagy megrendelhető a szerkesztőségünkben:
1052 Budapest, Piarista köz 1.
Tel: 486-44-43; E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
vagy a honlapunkon,
illetve a Szent István Társulat szervezésében 2022. május 16. és 21. között a budapesti Ferenciek terén megrendezett Szent István Könyvhéten.)
Image

Vigilia Facebook oldala

Design by PrioriWeb

Copyright @2019 Vigilia Kiadó. Minden jog fenntartva.

Keresés