A Vigilia Kiadó újdonsága

(Fordította: Thorday Attila)

A Tízparancsolat legtöbbünket visszarepít gyermekkorunk hittanóráihoz. Könnyen felidézik a vak engedelmességet, a bűnt és a bűntudatot, a moralista vagy legalista gondolkodásmódot. Negatív megközelítésük ellentétes végletnek tűnik a szeretet és felelősség pozitív vallásával szemben, amelyet Jézus Krisztus hirdetett.
Vajon mit jelenthet a Tízparancsolat kortársaink számára, akik minden akadálytól mentes életre vágynak? Csupán antik akadályokat a személyes szabadságukhoz vezető úton?
Vagy ellenkezőleg, éppen a tíz kijelentés az, amely a szabadság és a kreativitás terét körvonalazva aktualizálja az Istennel kötött szövetség örök érvényét? E kijelentések távolról sem akarják lelassítani a személy dinamizmusát, hanem útjelző táblákként, mérföldkövekként tekintve rájuk az igazi Élethez vezető utat jelzik.
John testvér könyve e jól ismert bibliai szöveg új olvasatát javasolja, hogy megmutassa, a Tízparancsolat milyen egyszerű határokat jelent, amelyek megvédik személyes szabadságunkat, és segítenek, hogy a minket szerető Isten gyermekeiként cselekedhessünk és növekedhessünk.
A Taizében, nemzetközi ifjúsági találkozókon elhangzott bibliai bevezetőket tartalmazó könyv segítséget kíván nyújtani ahhoz, hogy felfedezzük az ősiség pecsétjével ellátott szöveg meghökkentő aktualitását.

(Megvásárolható vagy megrendelhető a szerkesztőségünkben:
1052 Budapest, Piarista köz 1.
Tel: 486-44-43; E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
vagy a honlapunkon:
Image

Design by PrioriWeb

Copyright @2019 Vigilia Kiadó. Minden jog fenntartva.

Keresés