Újra kapható

Kovács Péter művészettörténész második életrajzi kötete tartalmazza a szerző szinte minden, a családjáról szóló írását.
A Pilinszky közelében a második világháború előtti évektől a rendszerváltásig követi a szerző személyes életpályáját, beleágyazva az évtizedekig együtt élő nagycsalád történetébe. A szerény és szűkszavú, szépírói láttató erővel megírt történetek kirajzolják egy keresztény középosztálybeli család sorsát a változó, majd évtizedekig változatlan történelmi időben. Háború, fordulat éve, ötvenhat, Kádár-kor – és már csupán a szerző generációja számára: rendszerváltás.
Az emlékezés és a tudás átörökítése az „öregek” dolga, de nemcsak ez a természetes emberi késztetés indította Kovács Pétert a szövegek megírására és kiadására, hanem az a tény, hogy Pilinszky János is e család tagja volt. „Később aztán az a belátás is vezetett, hogy Pilinszky körül lehetnek olyan kérdések, amelyekre ma már rajtam kívül másnak nincs közvetlen rálátása” – írja a kötet bevezetőjében. A Pilinszky közelében megmutatja tehát azt a hátteret, amely meghatározta a költő életét is.

(Vigilia Kiadó, Budapest, 2021, 2. kiadás, 263 oldal, 3.500 Ft)

A könyv megrendelhető szerkesztőségünkben telefonon: 486-44-43, e-mailben: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy a honlapunkon.
Image

Vigilia Facebook oldala

Design by PrioriWeb

Copyright @2019 Vigilia Kiadó. Minden jog fenntartva.

Keresés