Strange Voices from the Heartland

Esszépályázat a vallásról és a kultúráról Közép- és Kelet-Európában

A pályázat kiírói – a Pontificia Università San Tommaso d’Aquino (Róma), az Univerzita Karlova (Prága), az Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego (Varsó) és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola (Budapest) – olyan esszéket várnak, amelyek a közép- és kelet-európai régió posztkommunista országainak mai kulturális életében megjelenő bármely vallási témával vagy bármilyen vallási gondolattal, attitűddel vagy kezdeményezéssel foglalkoznak. A téma lehet hagyományos vagy modern, egyéni vagy kollektív, a vallást kedvező vagy kedvezőtlen fényben feltüntető, szerepelhet filmekben, irodalmi művekben, képzőművészetben, zenében, színházban, rádióban vagy televízióban, nemzeti sajtóban, internetes tartalmakban vagy a polgári és a mindennapi élet különféle jelenségeiben. Ennek megfelelően a vallás és a kortárs kultúra, mint a verseny témái, meglehetősen tágan értendők.
A pályázaton csak az alábbi lista egy vagy több országának kultúrájával foglalkozó esszéket fogadnak el: Albánia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Észtország, Fehéroroszország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.
A pályázók alsó korhatára 18 év. Egyéni pályázókat és társszerzőket is várnak, de egy szerzőtől csak egy pályaművet fogadnak el.
Pályázatot benyújtani csak angol nyelven lehet.
Az első három helyezett pénzjutalomban részesül:
1. díj: 2500 €
2. díj: 2000 €
3. díj: 1500 €
Beküldési határidő:
2021. július 18.
Az esszéket a következő oldalon lehet feltölteni:
További információ:
Image

Vigilia Facebook oldala

Design by PrioriWeb

Copyright @2019 Vigilia Kiadó. Minden jog fenntartva.

Keresés