Március 17-én helyezik örök nyugalomra Lukács László piarista szerzetest


„Ti vagytok a világ világossága.<br/>
Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt,<br/>
hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”<br/>
(Mt 5,14 és 16)

A Piarista Rend Magyar Tartománya a feltámadásba vetett élő hittel tudatja, hogy Szent Bernát apátról nevezett Dr. Lukács László piarista szerzetes életének 87., szerzetességének 68. és papságának 62. évében, 2023. február 25-én, a szentségekkel megerősítve csendesen elhunyt.

Kedves halottunkat – végakarata szerint – az Örökimádás templom kriptájában (Budapest IX., Üllői út 77.) helyezzük örök nyugalomra a március 17-én, pénteken 12 órakor kezdődő szentmise keretében.
A temetést követően 15 órakor megemlékezést tartunk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola aulájában (Budapest V., Piarista köz 1.).

A Piarista Rend Magyar Tartománya tisztelettel kér mindenkit, hogy koszorú helyett csak egy szál virágot hozzon, és a koszorúra szánt összeget a szentmise perselyében helyezze el. Az így összegyűlt adományokat szegény gyermekek megsegítésére fordítják.
Mind az Örökimádás templom, mind a Sapientia Főiskola a 3-as metróval közelíthető meg legkönnyebben. A temetésre autóval érkezők a Corvin Plaza mélygarázsában tudnak parkolni.

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya / Magyar Kurír
Fotó: Merényi Zita / Magyar Kurír
Lukacs Laszlo

Design by PrioriWeb

Copyright @2019 Vigilia Kiadó. Minden jog fenntartva.

Keresés