YOUCAT

 

A YOUCAT Alapítvány 2014-ben két könyvet is kiadott Németországban: „YOUCAT Bérmakönyv” és „YOUCAT Kézikönyv a bérmakurzushoz” címmel. Most mindkét kiadványt megjelentette a Vigilia Kiadó.

 

                                   

 
YOUCAT Bérmakönyv
 
A könyv a bérmálásra készülők számára a fiatalok nyelvén és stílusában mutatja be hitünk alapjait, sok-sok érdekes képpel és illusztrációval, játékos ötlettel. A 12 egységre osztott "bérmakurzus" igazi áttörést hozhat bérmálásra felkészítésben: jókedvűen, mégis elmélyülten vázolja fel a legfontosabb tudnivalókat Isten teremtő és megváltó szeretetéről, majd felkészít a szentgyónásra és magára a bérmálásra. Nélkülözhetetlen olvasmánya lehet mindazoknak, akik bérmálkozásra készülnek.
 
 
YOUCAT Kézikönyv a Bérmakurzushoz
 
A YOUCAT Bérmakönyvhöz készült részletes tanári kézikönyv. Annak minden fejezetéhez részletes teológiai magyarázatot ad, majd számos ötlettel segíti a hitoktatót az órákra való felkészülésében. A könyv sok közvetlenül is felhasználható (másolható, kivágható stb.) segédanyagot is tartalmaz, ami élményszerűvé, vonzóvá teheti az órákat. Ajánlott óravázlatai két változatban készültek: kisebbek és nagyobbak számára más-más módszerket ajánlva. Nélkülözhetetlen segédkönyve lehet mindazoknak a lelkipásztoroknak és hitoktatóknak, akik bérmálási előkészítő tanfolyamokat tartanak.
 
 

Segédanyagok a bérmakurzushoz:

Az alábbi linkre kattintva tölthetők le a Bérm!tivity játékhoz szükséges kártyák (Kézikönyv 10. oldal):

Berm!tivity kártyák letöltése

 

__________________________________________________________________________________________________

 

DOCAT

 

 

Mit kell tennünk? A katolikus egyház társadalmi tanítása. Ferenc pápa előszavával.

A DOCAT a katolikus egyház társadalmi tanítását mutatja be népszerű formában – azokat a dokumentumokat, amelyek XIII. Leó pápa óta fejlődnek, alakulnak. Nagyon fontos, hogy különösen a fiatalok érezzék meg az eredeti dokumentumok üzenetét, és tetteiket az igazság, az igazságosság és a szeretet követelményéhez igazítsák. Ferenc pápa rendszeresen felszólítja a keresztényeket, hogy aktívan vegyenek részt egy igazságosabb világ kialakításában: „A mai korban nem igazi keresztény az a keresztény, aki nem forradalmár”.

 

Csatlakozzon a YOUCAT facebook csoporthoz is!

 

 

impresszum | belépés